skip to Main Content

Wat is RET?

Wat is RET?

RET staat voor Rationele Emotieve Therapie. Dit laatste woord wordt tegenwoordig veelal vervangen door ,Techniek’. Door de moderne mens wordt bewustwording en het inzicht in je eigen denkpatronen vaak meer als een gezonde uitdaging ervaren en niet meer zoals vijftig jaar geleden als ,therapie’.

De grondlegger van RET is Albert Ellis, een Amerikaans psychoanalyticus, die onvrede over de efficiëntie van de psychoanalyse ervaarde. Hij is zijn ervaring gaan inzetten om een nieuwe techniek te ontwikkelen die de individuele mens inzicht in eigen belemmerende denkpatronen geeft.

Ellis heeft ontdekt dat denken en voelen geen verschillende processen zijn, sterker nog, in essentie zijn ze gelijk!

Onze bedrijfsnaam AAratio is dan ook van dit inzicht afgeleid. Wij werken aan het herstel van bv. je zelfvertrouwen wat op zich een gevoel is, en doen dit o.a. door je bewust te maken met welke denkpatronen jij jouw zelfvertrouwen doet afnemen en met welke denkpatronen je dit gevoel juist bevordert. Met andere woorden, door middel van je denken  kun je de gemoedstoestand waarin je op een bepaald moment verkeerd, beïnvloeden. Verder onderzoeken wij natuurlijk ook het onderbewuste, omdat dat je aanstuurt.

Meer weten?

Bel gerust voor een afspraak naar 06 - 30 12 16 23. Wij kunnen meestal de telefoon niet beantwoorden maar wanneer je je naam en telefoonnummer inspreekt en kort de reden geeft waarvoor je belt, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug. Natuurlijk kun je ook mailen naar: aaratio@planet.nl

Back To Top