skip to Main Content

Wat is BCE?

Wat is BCE?

BCE staat voor Bad Cluster Elimination. Deze manier van achteraf omgaan met zware emotionele ervaringen is ontwikkelt door J. Korthuis. Ook hij gaat hierbij uit van het feit dat wij grotendeels handelen en voelen vanuit het onderbewuste. Ook hier wordt het onderbewuste naar het bewuste denken gehaald.

Korthuis schrijft in zijn boek over de Bad Cluster Elimination:

‘Ook al willen we pijnlijke herinneringen nog zo graag wegstoppen en vergeten, ze leiden hun bestaan verder in het onderbewuste. Ons brein slaat niet alleen feiten van een gebeurtenis op maar ook de emoties en lichamelijke reacties (fysiologie) van vervelende momenten in ons leven.

Alhoewel we ons deze vervelende stukjes verleden vaak niet bewust meer kunnen herinneren, ongeacht hoe hard we ook piekeren, kunnen ze in ons onderbewustzijn toch worden geactiveerd als vergelijkingsmateriaal door de dingen die we thans in ons dagelijkse leven ervaren en waarnemen. Zodra dat gebeurt zal de daaraan gekoppelde fysiologie eveneens actief worden en allerlei onaangename lichamelijke reacties veroorzaken. Deze reacties zijn verantwoordelijk voor tal van lichamelijke en psychische klachten.’

Deze no-nonsens methode verschaft bevrijding van pijn en een ongekend inzicht in onze drijfveren. En juist de combinatie die wij inzetten van NLP met RET en BCE leidt tot een prachtig diepgaand proces. Hierdoor ga je jezelf leren kennen zoals je niet wist dat dit mogelijk is. En daardoor kan je gaan handelen zoals je wilt handelen. Dit geeft rust en ruimte in heel je wezen. Dit doet je leven en werken vanuit je innerlijke kracht.

Meer weten?

Bel gerust voor een afspraak naar 06 - 30 12 16 23. Wij kunnen meestal de telefoon niet beantwoorden maar wanneer je je naam en telefoonnummer inspreekt en kort de reden geeft waarvoor je belt, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug. Natuurlijk kun je ook mailen naar: aaratio@planet.nl

Back To Top