skip to Main Content

De invloed van voeding

De invloed van VOEDING op onze GEZONDHEID

Na jarenlang een Centrum te hebben gehad voor Chronische Ziekten en Aandoeningen vanuit de klinische Psycho Neuro Immunologie, kPNI en Psycho Neuro Endocriene Immunologie, PNEI waarin de basis gezondmakende voeding is, hebben wij de grote invloed van voeding op onze gezondheid en ons welbevinden bij vele, vele cliënten mogen zien en ervaren. Daarom blijven wij ook nu vanuit zowel AAratio Consultancy als CelWijs, inzicht geven in voeding.

Orthomoleculaire Geneeskunde die ook een groot onderdeel uitmaakt van bovengenoemde studies richt zich op, hoe ons lichaam te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van de stoffen die in ons lichaam nodig zijn om gezond te kunnen functioneren. Denk daarbij aan mineralen, vitamines, anti-oxidanten, vetten, suikers, eiwitten en aminozuren. De orthomoleculaire geneeskunde heeft de laatste 20 jaar een enorme vlucht genomen door de indrukwekkende hoeveelheid wetenschappelijke onderzoeken die zijn verricht. Er is daardoor een diepgaande kennis ontstaan over de gevolgen van tekorten en van een teveel van bepaalde stoffen in ons lichaam, iets wat we bij heel veel westerlingen tegenkomen. Ondanks de enorme overvloed aan voedsel lijden veel mensen tekorten aan stoffen met alle gevolgen van dien voor de gezondheid. Daarnaast ontstaan veel welvaartsziekten door het vele/vake eten en het veel/vaak eten van verkeerde stoffen, denk daarbij bv. aan suiker, aan omega 6 vetzuren en aan allerlei stoffen die worden toegevoegd, wat tegenwoordig in vrijwel al het voorbewerkte niet verse voedsel te vinden is. Zoals in sauzen, toastjes, brood, crackers, soepen, vlees en vleeswaren, diepvries groente mixen, potten en pakjes, etc. De gevolgen hiervan zijn dat heel veel mensen onnodig de chronische ziekte Diabetes type II ontwikkelen vanuit insuline resistentie. Dit zien we tegenwoordig dan ook al bij kinderen. De gevolgen voor het lichaam gaan alleen veel verder dan de diabetes op zich. De orthomoleculaire geneeskunde grijpt in op tekorten en een teveel vanuit disbalans in voeding, door de voeding en leefstijl te veranderen en daarbij waar nodig orthomoleculaire middelen in te zetten.

Voeding dient ons energie te geven en dat niet aan ons te onttrekken. Voeding dient ons dus in onze kracht te zetten. Tegenwoordig is er iets gaande wat alle eeuwen van menselijke geschiedenis nooit heeft plaatsgevonden. Onze voorouders kenden alleen vers voedsel, zoals dit op de aardbodem groeit. Er werden geen vergiffen op het voedsel losgelaten en er werd geen voedsel geteeld zonder aarde. Al het voedsel door de eeuwen heen was biologisch en zonder toevoegingen. Nu is daar een grootscheepse verschuiving ingekomen. We zien dan ook dat ziekte enorm is toegenomen, en dat niet alleen, ook depressieve gevoelens nemen steeds meer toe. Dus zoveel als mogelijk is terug naar de basic is van belang voor een gezond en energiek leven. En ook al kan je je niet alles biologisch permitteren, dan nog kan je keuzes in voeding maken waardoor je je krachtiger kunt gaan voelen. Dit zal je helpen te leven en werken vanuit innerlijke kracht. Waardoor je meer voldoening uit je leven en uit je werk kunt halen en je vaak trots zult gaan voelen op jezelf! Op wie jij nu bent!

Een interessant voorbeeld aangaande de voeding die wij voorgeschoteld krijgen: 

Wanneer je een appelboompje in je tuin zet is de kans groot dat deze datzelfde jaar of het jaar daarop onder de aantasting zit van luis en soms ook schimmels. Je tuinman zal je meestal adviseren om zo snel mogelijk te spuiten met giffen die luizen en schimmels doden. Hierdoor hoeft je boompje zelf helemaal geen stoffen aan te maken om zichzelf, zoals de natuur is gemaakt, tegen luizen en schimmels te beschermen. Doordat je boompje deze stoffen niet hoeft aan te maken, kunnen deze stoffen dus ook niet in het fruit komen, want je boompje heeft deze stoffen niet aangemaakt. En laten nou juist deze stoffen die de natuur inzet om zichzelf tegen levende belagers te beschermen ook ons in grote mate  beschermen. Eén van de vele oorzaken van de enorme toename van kanker, veel jonge mensen krijgen het helaas al, kun je hierin vinden.

Wanneer je dat boompje de kans geeft om zelf deze beschermende stoffen aan te maken, zie je dat dit boompje wanneer hij in goede grond staat met juiste zuur/base verhoudingen, het jaar na de aantasting meestal al staat te floreren. Je kunt er dan een aangetast boompje naast zetten, maar de kans is heel groot dat je boompje nergens last van heeft. De beschermende stoffen die je boompje kon aanmaken komen dan ook zoals dat hoort in de vruchten, de appel die je dan eet geeft ook jou dan deze beschermende stoffen.

De appels van beide bomen zien er hetzelfde uit, maar hebben waar het om je gezondheid gaat, een totaal verschillend effect!  

Op onze andere website: CelWijs.nl vind je de rubriek meten is weten.

Uiteraard kan je geen enkele aanspraak maken op, of recht ontlenen aan, hetgeen wij ter kennis geven op onze websites.

METEN IS WETEN

Op de website van Celwijs kan je over verschillende onderzoeken lezen, zoals een neurotransmittertest en een Omega 3 test.

Mocht je je willen laten testen dan kan je een afspraak zetten voor een intake bij AAratio Consultancy en dan spreken wij de mogelijkheden met je door.

Meer weten?

Bel gerust voor een afspraak naar 06 - 30 12 16 23. Wij kunnen meestal de telefoon niet beantwoorden maar wanneer je je naam en telefoonnummer inspreekt en kort de reden geeft waarvoor je belt, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug. Natuurlijk kun je ook mailen naar: aaratio@planet.nl

Back To Top