skip to Main Content

Chronische Ziekte van Lyme

Chronische Ziekte van Lyme

Chronische Ziekte van Lyme begint soms snel en heftig maar meestal sluipt de ziekte als het ware je systeem binnen. Wanneer je chronische Ziekte van Lyme hebt, is de kans groot dat je dit niet weet! (De Elisa bloedtest in de Nederlandse ziekenhuizen geeft heel vaak een verkeerde uitslag.)

Wat je merkt bij chronische ziekte van Lyme

Wat je merkt is dat je de afgelopen jaren allerlei klachten hebt ontwikkeld waar je vaak ook nog allerlei diagnoses voor hebt gekregen. Maar wat je ook doet, of gedaan hebt, je hersteld niet echt, sterker nog, je gaat langzaam maar zeker steeds verder achteruit.  Diagnoses die vaak voorkomen bij chronische ziekte van Lyme zijn o.a. fibromyalgie, ME/CVS, MS, artrose, psychische problematiek zoals depressie, polyneuropathie, pijnsyndroom, hartritmestoornissen of als met name het korte termijn geheugen is aangetast, dementie en alzheimer.

De veroorzaker van chronische ziekte van Lyme en co-infecties

Zoals je waarschijnlijk al weet, wordt chronische ziekte van Lyme veroorzaakt door een bacterie, namelijk de Borrelia Burgdorffi, die wordt overgebracht door een tekenbeet of een steek van een daasvlieg. Als je met Lyme besmet bent heb je daar bijna altijd co-infecties bij gekregen. Dat houdt in dat je niet alleen met de Borrelia besmet bent maar dat je daarnaast nog andere ziekmakende bacteriën hebt binnen gekregen in je bloed. Een zeer akelige co-infectie is de  Ehrlichia bacterie die zelfs nog sterker op de psyche en het zenuwstelsel inwerkt, dan de Borrelia. Deze bacterie veroorzaakt onder andere een vreemde druk achter de ogen en vaak een wat rodere huid net onder de ooghoeken, daarnaast kun je af en toe rode vlekken in de handpalmen krijgen of onder de voetzolen. Omdat de Ehrlichia bacterie flink inwerkt op je brein zal je verontrustende gedachten kunnen krijgen, vreemde depressieve gevoelens. Andere co-infecties die we vaak tegenkomen bij chronische ziekte van Lyme zijn Chlamydia Pneumokokken, Babesia en Bartonella en tegelijkertijd word je ook bevattelijker voor andere bacteriën van buitenaf, en voor virussen en schimmels. Dit omdat je immuunsysteem enorm belast wordt bij ziekte van Lyme. Je immuunsysteem blijft als het ware continu ,aan’ staan en kan zich niet meer terugtrekken zoals in een gezonde situatie. Een verzwakt immuunsysteem leidt op zijn beurt weer tot allerlei ziekten waar je anders niet bevattelijk voor zou zijn geweest. Denk daarbij ook aan kanker.

Reguliere behandeling bij chronische ziekte van Lyme

Bij chronische ziekte van Lyme zien we vaak dat er een enorme dosis van jarenlange verschillende dubbele kuren antibiotica worden gegeven in de hoop op deze manier de bacterie invasie weg te krijgen. Helaas lukt dit zelden, wanneer gestopt wordt met de antibiotica slaat de ziekte van Lyme meestal des te harder toe. Goed om te weten is dat je darmflora enorm wordt aangetast van maanden of zelfs jarenlange antibioticakuren. En 80% van je immuunsysteem zit in je darm. Als je darm slecht gaat functioneren gaat je immuunsysteem ook steeds slechter functioneren en zo kom je in een vicieuze cirkel van chronische ziekte.

Onze behandeling van chronische ziekte van Lyme met zijn co-infecties

Onze behandelwijze bestaat uit verschillende facetten zoals:

In een uitgebreide intake vragen we grondig uit wanneer je klachtenbeelden zijn ontstaan en stemmen daar onze behandeling op af.

We laten indien nodig je darm door middel van je ontlasting onderzoeken en kunnen je darm grondig aanpakken, helemaal aangepast aan wat bij jou

nodig is. Wil je meer over dit onderzoek weten, neem dan contact met ons op.

We gaan je immuunsysteem flink helpen, niet alleen door je darm te helpen maar ook met middelen puur voor je immuunsysteem.

We onderzoeken welke vormen bij jou het meest actief zijn, is dit de Borrelia zelf of zijn dat juist meer de co-infecties. Hier wordt de behandeling op afgestemd.

Indien nodig, dit hangt af van hoe lang en in welke mate je chronische ziekte van Lyme hebt, geven we deskundige voedingsadviezen om zo je lichaam te helpen deze ziekte de baas te kunnen.

We zetten een rechtstreekse behandeling in. Dit is een behandeling die geen schade aanbrengt aan je darm, maar je  immuunsysteem helpt om de bacteriën te herkennen, zodat je immuunsysteem de bacteriën kan gaan opruimen.

Wanneer je immuunsysteem zijn werk gedaan heeft, gaan we aan de ,restschade’ werken. Dit gebeurt zowel met oefeningen als indien nodig met gerichte ondersteunende middelen. ,Restschade’ is de schade aan je geheugen, spieren, zenuwbanen en gewrichten die overblijft nadat je immuunsysteem de bacterie die chronische ziekte van Lyme geeft, er grotendeels uitgewerkt heeft.

Wil je je neurotransmitterfunctionaliteit laten testen ga dan naar de rubriek meten is weten op CelWijs.nl voor meer informatie en mail dan naar aaratio@planet.nl of spreek in op mobiel: 06-30 12 16 23

Enkele volledig geanonimiseerde en in andere contexten gezette voorbeelden:

Vrouw van in de 30 jaar met een gezin. Toen zij op intake kwam door een doorverwijzing van een andere kPNI therapeut vertelde zij dat zij bijna de hele dag sliep of rustte. Ze kon/durfde geen auto meer te rijden, dus er moest altijd iemand met haar mee. Ze kon geen boodschappen meer doen en nauwelijks nog iets in huis doen. Zij bleek al meer dan 10 jaar chronische ziekte van Lyme te hebben. Ze had in de loop van jaren allerlei zowel reguliere als ook natuurgeneeskundige behandelingen ondergaan toen ze naar AAratio kwam. Wij hebben de behandeling ingezet en veel ondersteunende middelen gegeven, want de bacteriën hadden haar gezondheid enorm aangetast. Na slechts 1 jaar had ze weer zoveel energie dat ze weer de hele dag op kon blijven, ze kon weer autorijden en kon toen ze op vakantie ging, voor het eerst na meer dan 11 jaar invaliditeit, weer opspringen van haar handdoek op het strand en de zee in rennen. Ze kon weer boodschappen doen en koken en zelfs dansen ging voor het eerst sinds vele, vele jaren weer. Wat was zij blij dat haar lichaam het zo goed opgepakt had. Zij is nog een jaar in behandeling gebleven, daarna kon ze afscheid nemen van ons. Zij had gezegd dat als klachten weer zouden ontstaan zij weer contact zou opnemen. Gelukkig voor haar kon zij verdere behandeling achterwege laten. Haar lichaam deed zijn werk.

Vrouw van in de 70 jaar. Toen zij op intake kwam door een doorverwijzing van een huisarts vertelde zij dat zij al meer dan 20 jaar chronische ziekte van Lyme had. Ze had de nodige behandelingen ondergaan, ook natuurgeneeskundig, maar was nog steeds heel ziek. Ze had een vrij groot stuk grond rond haar huis en kon dit nauwelijks nog verzorgen. Ze had voortdurend pijn en sliep heel slecht. Ze had ongekend weinig energie en daarnaast ook een heel scala aan lichamelijke klachten. Na ongeveer een half jaar in behandeling bij AAratio ging ze zich beter voelen. Meer energie, minder lichamelijke klachten. Veel van haar klachten waren inmiddels zelfs helemaal verdwenen doordat haar lichaam dit weer had opgepakt. Dit proces ging met ups en downs, dan voelde ze zich weer een stuk beter, dan weer minder. Na 2 jaar voelde zij zich zoveel beter dat zij nog maar eens in de drie maanden hoefde te komen voor de behandeling, dit schoof al snel op naar 2 maal per jaar. Op dit moment is zij uitbehandeld en zij bedankte bij het laatste consult vanuit haar hart, zij straalde en zei dat ze heel blij was dat ze op aanraden van haar huisarts de stap naar AAratio had gezet, heel blij met alles wat ze geleerd heeft over gezonde voeding en nu weer kan.

Vrouw van midden 40 met een gezin. Zij kwam voor intake na een doorverwijzing van Rineke Dijkinga, bekend van haar boeken. Zij bleek meer dan een aantal tekenbeten te hebben gehad, allen hadden een rode kring doen ontstaan. Zij was hiervoor naar haar huisarts gegaan die haar antibiotica had gegeven. Een aantal weken na de kuur kreeg zij allerlei klachten die ze nog nooit gehad had. Zij ging opnieuw naar haar huisarts voor meer antibiotica. Haar huisarts achtte dit niet nodig. Ondertussen kwamen er meer klachten bij en namen de klachten in sterkte toe. Zij heeft toen contact gezocht met de bekende therapeut Rineke Dijkinga en deze raadde haar aan zich te laten behandelen bij AAratio.

Omdat zij de ziekte nog niet lang had sloeg de behandeling snel aan en had ze naar verhouding met cliënten die de ziekte veel langer hadden, weinig ondersteunende middelen nodig. Haar lichaam begon de bacteriëninfasie op te ruimen, de klachten namen snel af. Toen kwam het punt na ongeveer 3 maanden dat de verdere afname van klachten stagneerde. We hebben toen ondersteunende middelen ingezet zodat haar lichaam het opruimen van de bacteriën verder kon oppakken. Na een half jaar voelde zij zich heel goed, alle klachten waren verdwenen, ze had ook meer energie gekregen. Zij werd toen gestoken door een daasvlieg en voelde zich weer minder. We hebben de behandeling weer frequenter ingezet. Haar immuunsysteem pakte het goed op. Voor de zekerheid kwam zij nog een enkele keer op controle. Inmiddels is zij afgerond en gaf zij aan niet alleen heel blij met de behandeling te zijn maar ook met alles wat ze tijdens de consulten had geleerd t.a.v. gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Ze heeft verschillende mensen naar ons doorverwezen.

Man van tegen de 40 jaar. Hij kwam op intake na een doorverwijzing van wederom een andere kPNI therapeut welke ook met bioresonantie werkt. Zij had Lyme bij hem gemeten, maar kon dit niet adequaat behandelen. Hij vertelde dat hij door een teek was gebeten. Toen ik hem vroeg of hij antibiotica had gekregen, want dit helpt normaal gesproken de eerste dagen tot weken na de besmetting heel goed, gaf hij aan geen antibiotica te willen gebruiken. Het was inmiddels ook alweer een aantal weken geleden dus had het weinig zin meer, zo zei hij.

Hij is 3 maal achtereen wekelijks behandelt. Zijn energie nam snel weer toe. Daarna kwam hij nog een periode eens in de drie weken. Na een paar maanden werd er geen Lyme meer gemeten. Hij liet zich voor de zekerheid ook nogmaals doormeten door de kPNI therapeut die hem naar ons verwezen had. Zij gaf hem het goede nieuws dat ook haar apparatuur niets meer kon vinden. Hij was heel blij dat hij er zo goed vanaf gekomen was, er geen ziekte was ontstaan en hij weer volop kon sporten. Ook na jaren was en is hij nog volledig vrij van ziekte.

Meer weten?

Bel gerust voor een afspraak naar 06 - 30 12 16 23. Wij kunnen meestal de telefoon niet beantwoorden maar wanneer je je naam en telefoonnummer inspreekt en kort de reden geeft waarvoor je belt, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug. Natuurlijk kun je ook mailen naar: aaratio@planet.nl

Back To Top